Україна і світ

Гендиректор Yasno розповів, коли може стабілізуватись ситуація з відключенням світла

Ситуація з електропостачанням в Києві та в окремих регіонах, якими займається енергокомпанія Yasno, може покращитись найближчими днями.

Про це в етері національного телемарафону повідомив гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, по тих регіонах, де оперує Yasno, ситуація залишається складною, але контрольованою.

Коваленко каже, що крім російських обстрілів, відновленню електропостачання заважають погодні умови.

Гендиректор енергокомпанії також прокоментував графіки відключення світла у Києві, де з 28 листопада запровадили електропостачання по 2-3 години на добу для споживачів електроенергії.

– Теперішній дефіцит пов’язаний з генерацією. На Київщину подають рівно стільки, скільки подають, а вже мережі їх розподіляють серед споживачів… На Київщину в нас десь є 600 МВт, коли потребується 1300 МВт. З цих 600 мегаватів 300 необхідні для критичної інфраструктури, яку не можна відключати: це лікарні, родильні дома, це комунальні підприємства. І на нас, кінцевих споживачів, залишається всього лише 300 з невеличким МВт споживання, – пояснив він.

Сергій Коваленко каже, що необхідно розподілити наявну енергію серед абонентів, аби у всіх була можливість за добу мати світло.

За його словами, зменшення дефіциту електроенергії залежать від запуску атомної генерації.

– Маю надію, що за декілька діб ситуація покращиться, – додав він.

Гендиректор Yasno порадив, що при постачанні електроенергії не варто вмикати усі пристрої одночасно, оскільки це перенавантажує систему.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, Коваленко радить про забезпечення тепла вдома, а саме – затулити усі щілини, звідки може виходити тепло, запастись необхідним одягом тощо. Крім того, добре б було мати запас води та їжу, яка не потребує тривалого охолодження.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 21:45:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин