Україна і світ

Гендиректор Yasno анонсував повернення стабілізаційних графіків у Києві

Українські енергетики наближаються до стабілізації ситуації з енергопостачанням Києва і до “нормальних” графіків.

Про це гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

– Сьогодні (29 листопада, – Ред.) у Києві споживання обмежували на 560 МВт, відключали 958 500 клієнтів. Зараз колеги роблять все можливе, аби повернутися до стабілізаційних графіків. Кілька годин зранку енергосистема вкладалася в обмеження. Але їхнє перевищення не стало несподіванкою – обмеження від Укренерго досі значні, – написав він.

За його словами, поки енергокомпаніям все ще складно проводити планування, але “ми вже наближаємося до стабілізації ситуації і нормальних графіків”.

Сергій Коваленко вкотре закликав киян та українців загалом, аби пришвидшити процес відновлення енергомережі, не вмикати в мережу одразу всі електроприлади, коли подають світло.

– Я розумію, коли електроенергія є лише кілька годин на добу, потрібно зробити усі домашні справи. Але поясню. Річ у тому, що в момент підключення споживається майже вдвічі більше ніж зазвичай. Запобіжники, трансформатори, мережеве обладнання не витримують і люди знову лишаються без світла. Кількість аварійних ситуацій зростає. Тому прошу: не вмикайте у мережу все водночас. Спробуйте трохи розтягнути цей процес у часі, – пояснив гендиректор Yasno.

Окремо він закликав вчасно сплачувати за вже спожиту електроенергію, оскільки наразі електроенергії здебільшого немає, ніж є.

– Від цих грошей залежать наші колеги: це і ремонти, і нове обладнання, якого зараз так не вистачає, – додав Коваленко.

Довідково він повідомив, що енергокомпанія Yasno очікує оплати більш ніж на 300 млн грн від киян, без урахування споживання за листопад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Sergey Kovalenko

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-30 03:05:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин