Україна і світ

Генасамблея ООН підтримала резолюцію з вимогою до Росії вивести війська з України

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Резолюцію підтримали 141 країн-членів ООН.

Водночас проти поправки проголосували 7 країн, а 32 – утримались.

Зараз дивляться

Документ головним чином вимагає від Російської Федерації повного виведення її збройних сил з території України, припинення бойових дій, а також закріплює ключові положення Формули миру президента Зеленського.

При цьому 94 країни ООН Генасамблеї ООН проголосували проти поправок Білорусі, які передбачали заклик до мирних переговорів між Україною та Росії без попередніх умов. Підтримали 11 держав, а 56 – утримались.

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба наголошував, що Україну повністю задовольняє текст проєкту резолюції до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Минулого тижня видання Associated Press повідомляло, що союзники України поширили запропоновану резолюцію для ухвалення Генасамблеєю ООН серед 193 країн-членів напередодні річниці вторгнення Росії до України.

Резолюція підкреслює необхідність миру, що забезпечує “суверенітет, незалежність, єдність і територіальну цілісність України”.

Проєкт резолюції називається Принципи, що лежать в основі всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також повідомлялося, що запропонована резолюція була менш детальною, ніж мирний план із 10 пунктів Зеленського, який він оголосив під час саміту G20 у листопаді. Втім, це було свідоме рішення України та її союзників, щоб спробувати отримати максимальну підтримку під час голосування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-24 00:40:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин