Україна і світ

Генасамблея ООН готова підтримати резолюцію України щодо миру – ЗМІ

У четвер, 23 лютого, Генеральна Асамблея ООН може ухвалити резолюцію, запропоновану Україною та її союзниками, в якій ідеться про якнайшвидше досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру.

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерріш засудив вторгнення Росії і заявив, що всі члени ООН повинні утримуватися від погроз і застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності будь-якої держави.

Україна та її прихильники хочуть домогтися дипломатичної ізоляції Росії, домагаючись підтримки майже трьох чвертей голосів Генеральної Асамблеї ООН.

Зараз дивляться

Україна і союзники заявляють, що військова агресія Росії нічим не була спровокована. А ось Росія веде якусь міфічну війну із Заходом, і за словами посла Росії в ООН Василя Небензі, нібито змушена була почати те, що в РФ називають “спеціальною військовою операцією”.

Варто зазначити, що проєкт резолюції ООН не має обов’язкової сили, але має політичну вагу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна здійснює своє право на самооборону, закріплене в Статуті ООН, і що західна зброя, зокрема, допомагає захищати Статут ООН.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-23 13:22:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин