Україна і світ

Гауляйтери Херсонщини намагаються провести штучну депортацію українців

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

– Через школи і дошкільні заклади розіслані повідомлення керівникам про необхідність евакуювати дітей саме тому, щоб за ними прямували й батьки, – зазначила вона. – Це намагання провести штучну депортацію людей, аби потім насильницьки «ощасливити» їх своїм «русскім міром».

Наталія Гуменюк нагадала, що Збройні Сили України не завдають ударів по об’єктах, якщо там є ймовірність перебування місцевих жителів.

– Ми дуже ретельно підходимо до завдавання вогневого ураження. Наш вогневий контроль спрацьовує тільки по ворожих позиціях, – наголосила вона.

Також Наталія Гуменюк зазначила, що від 40 до 80 відсотків будівель у населених пунктах на звільнених територіях зруйновані, а багато територій заміновані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Відступаючи, ворог залишає по собі такі «пам’ятки». Тому дуже важливо, аби мешканці не поспішали повертатись у деокуповані населені пункти, а дали можливість завершити стабілізаційні заходи. Треба дати можливість відповідним службам «реанімувати» населені пункти, відновити їх, – сказала вона.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-19 16:58:47