Україна і світ

Гарна новина для любителів горіхів: з’ясувалося, що арахіс допомагає схуднути

Згідно з новим дослідженням Університету Південної Австралії, жменя арахісу може бути не тільки улюбленим перекусом, але і способом скинути кілька зайвих кілограмів і тримати під контролем своє серцево-судинне здоров’я.

Відзначається, що мова йде про вживання 35 г злегка підсоленого смаженого арахісу перед двома основними прийомами їжі щодня.

Оцінюючи дві групи дорослих австралійців з помірним або високим ризиком розвитку діабету ІІ типу, дослідники перевірили ефект від вживання 70 г арахісу (додаткові 15 г клітковини) на додаток до дієти для схуднення.

З’ясувалося, що обидві групи втратили вагу через шість місяців – в середньому 6,7 кг.

– Наше дослідження показало, що арахіс з високим вмістом корисних ненасичених жирів може бути частиною ефективної дієти для схуднення, — кажуть дослідники.

Вчені відзначають, люди, які намагаються схуднути, часто уникають арахісу, тому що вважають, що він містить занадто багато калорій.

Проте, арахіс насправді має високу цінність насичення, а це означає, що він може довше зберігати почуття ситості, і це може бути дуже корисно для людей із зайвою вагою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це, безумовно, хороша новина для любителів горіхів, резюмують вчені.

арахис
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-30 16:36:03