Україна і світ

Ганна Маляр закликає дочекатися офіційних даних від Головнокомандувача та Генштабу зі звільнення Херсону

Про це заступник Міністра оборони України Ганна Маляр сказала у ефірі телемарафону «Єдині новини».

У Благодатному на Херсонщині підняли український прапор. Відповідне відео оприлюднила українська розвідка. Зважаючи на інформацію міноборони росії, які заявляють, що відвели 30 тисяч одиниць,  тобто 30тисяч своїх військових, ведучі поцікавилися у Ганн Маляр щодо кількості російських військових, які наразі залишилися відрізаними на правому березі Дніпра і чи чинять вони супротив.

–  Давайте, насамперед, скажемо, що поки що немає офіційної інформації Генерального штабу про те, що Збройні Сили зайшли в Херсон. Наразі потрібно розуміти, що офіційну інформацію про події на фронті мають право заявляти Верховний Головнокомандувач – це Президент України, тобто це вершина військової вертикалі, також може заявляти Міноборони і Генеральний штаб ЗСУ. Станом на зараз, підтвердження того, що зайшли Збройні сили України у Херсон офіційного ще нема. Потрібно трішечки терпіння. Наші війська знаходяться на підступах до міста. У місті знаходяться спеціальні підрозділи, – сказала Ганна Маляр.

Вона повідомила, що звільнення міст зазвичай має декілька етапів, наразі триває перший етап.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Річ у тому, що будь-яке звільнення населеного пункту має декілька етапів. У нас завжди всі хочуть першими повідомити цю новину. Це зрозуміло, тому що більш радісного зараз і бути не може, ніж ці новини. Але, потрібно розуміти, що офіційного підтвердження немає. Повторюю, війська ЗСУ знаходяться на підступах до міста, в місто зайшли спеціальні підрозділи. Це початковий етап. Так ми починаємо повертати  місто. Але, ми мусимо говорити офіційну інформацію. Офіційної інформації від Верховного головнокомандувача, Міноборони і Генштабу немає, – сказала Ганна Маляр.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 19:11:26