Україна і світ

Ганна Маляр: Ворог посилює тиск на цивільне населення тимчасово окупованих територій України

З метою дестабілізації гуманітарної ситуації та примусу місцевих мешканців до так званої добровільної евакуації в глибину території рф, російські окупаційні війська здійснюють обстріли приватних осель та дачних поселень на околицях міст поблизу лінії фронту.

Про це повідомляє заступниця Міністра оборони України Ганя Маляр у телеграм-каналі.

«Також представниками російських окупаційних адміністрацій проведено перепис місцевого населення для виявлення наявності родичів на території рф та складання планів примусової евакуації. При цьому, мешканці, у яких відсутні родичі, будуть відправлятися до так званих «центрів біженців», — зазначила Ганна Маляр.

Крім того, з метою створення позитивної пропагандистської картинки нібито швидкої інтеграції тимчасово окупованих територій України до рф окупанти звітують про активне набуття місцевими мешканцями громадянства країни-агресора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Для пришвидшення процесу насильницької «паспортизації» ворог інформує, що з початку 2023 року отримання послуг або здійснення будь-яких операцій у так званих «державних установах» буде можливе лише за наявності паспорта громадянина рф», — наголосила заступниця Міністра оборони України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-05 14:09:08