Україна і світ

Ганна Маляр – про обстановку на лівому березі Дніпра

– У даному питанні дуже важливо довіряти офіційним джерелам. Це, насамперед, Генеральний штаб ЗС України та Міністерство оборони України. Верхівка нашої військової вертикалі і Верховний головнокомандувач ЗС України – це наш Президент. Він в першу чергу заявляє про звільнення певної території, а також Генштаб та Міноборони, – зазначила під час телемарафону «Єдині новини» заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона зауважила, що всі інші суб’єкти мають право висувати свої версії, адже в нас вільна країна і є свобода слова. Але буває, що до них потрапляє неправдива, поспішна інформація. Таким чином можна стати заручником неперевірених даних. Тому у будь-якому разі варто заходити на офіційні сторінки силових відомств та сайт Президента України з метою порівняння відомостей.

– Потрібно розуміти, що процес звільнення територій складається з кількох етапів. Якщо Генеральний штаб заявляє про досягнення певної цілі, то це означає, що ми закріпилися у тому населеному пункті і провели первинні стабілізаційні заходи, – розповіла Ганна Маляр. – Нерідко, коли військові заходять у якийсь населений пункт, то одразу радісно про це повідомляють. Але з точки зору коректності інформації, ще зарано говорити, що дана точка нами повністю контролюється. Іноді такі поспішні повідомлення навіть заважають діям Збройних Сил, тому що ворог теж моніторить наші відкриті джерела інформації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-15 21:59:39