Україна і світ

G7 не визнає результати “референдумів” в Україні та готує нові санкції

Лідери країн Великої сімки (G7) заявили, що не визнаватимуть результатів фейкових референдумів, проведених у тимчасово окупованих Луганській та Донецькій областях, а також частинах Херсонської та Запорізької областей України.

Також країни G7 готові запровадити нові санкції щодо Росії.

Зазначається, що низка країн Європейського Союзу пропонує у черговому пакеті санкцій проти Росії передбачити відключення Газпромбанку від SWIFT.

– Ми ніколи не визнаємо ці референдуми. Ми готові вводити подальші економічні заходи щодо Росії, а також проти фізичних та юридичних осіб у цій країні та за її межами, — заявили в G7.

Так, Польща, Ірландія та три балтійські країни хочуть, щоб ЄС розширив свої санкції щодо російської енергетики, включивши до них заборону на постачання зрідженого нафтового газу та обмеження на співпрацю в галузі ядерної енергетики.

Пропонується також виключення більшої кількості російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT, починаючи з Газпромбанку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Латвія, Литва, Естонія, Ірландія та Польща також хочуть заборонити страхові послуги та переведення доларів до Росії, а також посилити обмеження на операції з криптоактивами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-24 00:51:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин