Україна і світ

Ф’ючерси на пшеницю різко зростуть через блокування зернової угоди Росією

Очікується, що вже у понеділок ф’ючерси на пшеницю різко зростуть через вихід Росії з угоди про зерновий коридор, що ставить під загрозу український експорт.

Про це з посиланням на аналітиків пише The Guardian.

Повідомляється, що ринки пшениці і раніше були “дуже чутливі до подій восьмимісячного вторгнення” російських агресорів в Україну. Це пов’язано з тим, що обидві країни є найбільшими у світі експортерами пшениці, а Україна також є великим постачальником кукурудзи.

Створення коридору, який дозволив відвантажувати понад 9 млн тонн зерна та олійних культур з українських портів, допомогло стабілізувати ринки зерна та стримати світові ціни після того, як вони досягли рекордного рівня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це відносне затишшя, швидше за все, закінчиться, коли в понеділок розпочнеться торговий тиждень на чиказьку та паризьку пшеницю, два найактивніші ф’ючерсні контракти на пшеницю у світі.

– Оголошення Росії, безумовно, оптимістично для цін, і на початку тижня ціни, швидше за все, зростуть просто тому, що з України надходитиме менше зерна, – сказав Артур Портьє з консалтингової компанії Agritel у коментарі Reuters.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-30 21:58:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин