Україна і світ

Франція виділяє Україні €125 млн для підтримки стійкості

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що офіційний Париж виділить €125 млн для підтримки стійкості України від російських ударів, зокрема надасть іще 150 генераторів і LED.

Про це французький президент повідомив під час міжнародної конференції «Солідарність з українським народом», яка відбувається в Парижі.

«Ці удари (росії по українській цивільній інфраструктурі ред.), які відкрито націлені на цивільне населення та інфраструктуру є військовими злочинами. Ці акти є неприпустимими», — заявив Макрон. Глава французької держави також анонсував запровадження нової допомоги для українського народу.

«Я сподіваюся, що наші колективні зобов’язання витримають виклики та допоможуть задовольнити найнагальніші потреби зими», — сказав Емманюель Макрон.

Фінансова ініціатива спрямована на підтримку України в енергетичному плані. Президент Франції пообіцяв зробити внесок у розмірі 76,5 мільйонів євро в галузь енергетики. Еммануель Макрон також зазначив, що Україна отримає фінансування на воду, їжу та охорону здоров’я.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Що загалом становить 125 мільйонів євро», — запевнив французький президент.


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-13 16:43:50