Україна і світ

Формула миру Зеленського: президент обговорив реалізацію з Макроном

У неділю, 11 грудня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Франції Еммануелем Макроном. У ході переговорів вони обговорили реалізацію української десятикрокової формули миру.

– Провели телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном… Обговорили реалізацію нашої десятикрокової формули миру, співпрацю щодо оборони та енергетичної стабільності України, – написав Зеленський на своєму каналі у Telegram.

За його словами, під час розмови двоє президентів змогли також “синхронізувати позиції напередодні онлайн-саміту G7 та конференції з підтримки України у Парижі”.

Раніше президент Зеленський представив перед лідерами Великої двадцятки формулу миру з десяти пунктів, які включають наступні аспекти: радіаційна та ядерна безпека; продовольча та енергетична безпека; протидія екоциду; звільнення всіх полонених та депортованих; виконання Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності України та світового порядку; виведення російських військ та припинення бойових дій; недопущення ескалації та фіксація закінчення війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ці пункти мають бути виконані країною-агресором, щоб Київ погодився сісти за стіл переговорів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-11 18:07:18