Україна і світ

F**k від Аліни Паш та згадка Азову: українські артисти виступили на скандальному фесті Sziget

14 серпня пройшов один із найбільших у Європі музичних фестивалів Sziget. Захід відбувся в Угорщині, де на сцені з’явилися не лише українські артисти, а й росіяни.

Скандал навколо фестивалю ходить уже давно, оскільки організатори не стали скасовувати виступ росіян через війну в Україні, ба більше, покликали вони і наших вітчизняних зірок, які не стали відмовлятися. Свої позиції артисти, які приїхали з України, пояснили, що це хороша спроба розповісти про події в нашій країні.

Так, на Sziget виступив російський гурт Phlegmatic Dogs. У цей час над глядачами розвіювався прапор РФ. У натовпі слухачів можна було побачити Аліну Паш. Співачка стояла перед сценою з антивоєнним плакатом та показувала колегам із Росії середній палець.


На плакаті у Паш було написано – Russia is a terrorist state, що в перекладі – Росія – терористична країна.

Однак по публіці видно, що акція співачки пройшла безуспішно. Серед натовпу глядачів Аліна загубилася.

Виступив на Sziget і український гурт Kazka. Солістка колективу Олександра Зарицька тримала прапор України в руках увесь виступ, а також звернулася зі сцени до глядачів, говорячи – Росія – країна-терорист, Свобода Азову та Війна в Україні не закінчилася.

Також під час їхнього виступу ці слова транслювалися на великому екрані.

Зустрілася Зарицька на заході й з Паш. В Instagram-stories Олександра показала фото, де вони з Аліною тримають антивоєнні плакати.

З’явилися на сцені фестивалю і менш відомі українські артисти. Наприклад, Krapka; Koma. Під час виступу дует тримав прапор України в руках, а на великому екрані транслювалися кадри війни.

Співак Constantine закликав зі сцени Sziget донатити українцям, а також згадав загиблого у війні актора Пашу Лі.


Окрім цих зірок, на фестивалі були й інші артисти з України – Daria Kolosova & Etapp Kyle, Ragapopp, Dj Miura, Luiku, Postman та інші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що українські зірки зараз масово відмовляються виступати на одній сцені із росіянами, проте, як бачимо, не всі. Так, переможці Євробачення 2022 Kalush Orchestra відмовилися їхати на фест до Чорногорії. Причина – запрошені діджеї з РФ, а саме – Ніна Кравіц та Анфіса Летяго.


F**k від Аліни Паш та згадка Азову: українські артисти виступили на скандальному фесті Sziget
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 18:08:24