Львівський портал

Фірмі, пов’язаній з депутатом, дали землю під будівництво житла у Львові

Львівська міська рада віддала в оренду 0,6 га землі на просп. Чорновола, 65 підприємству, пов’язаному з депутатом Назарієм Бербекою. Тут будуть будувати житлово-офісний комплекс. Про це повідомляє Львівський портал.

Так, мерія на сесії 12 вересня затвердила ТзОВ «Львівський універсам» технічну документацію з землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі на просп. В. Чорновола, 65 та надала її в оренду цьому підприємству. «За» проголосували 50 депутатів.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,6193 га (в тому числі 0,0176 га у межах червоних ліній) за кільцем на Липинського – Чорновола. Її віддали в п’ятирічну оренду під будівництво торгово-офісного комплексу з квартирами у верхніх поверхах та дворівневим паркінгом.

Зазначимо, що будівництва житла тут раніше не було передбачено, адже ця ділянка належала до території громадських об’єктів. Втім тепер її перевели до категорії житлової та громадської забудови.

Ще донедавна на цій території знаходився магазин техніки «Ельдорадо», ця нерухомість належить саме ТзОВ «Львівський універсам». Тепер підприємство сплачуватиме за оренду до міського бюджету більше 872 тисячі грн на рік.

Зазначимо, що під час розгляду цього питання на сесії про конфлікт інтересів заявив депутат від ЄС Назарій Бербека, який є співвласником будівельної компанії «Нова оселя». Тому найвірогідніше, що згаданий ЖК на просп. Чорновола, 65 буде новим проєктом саме цього девелопера.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Львівський універсам» існує з 1995 року і займається нерухомістю. Його засновниками є львів’яни Зоя Данилюк, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» та Михайло Новак.

Серед співвласників ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» є вищезгаданий депутат Назарій Бербека і Тарас Дідик. Останній вказаний як одноосібний власник ТзОВ «Компанія «Нова оселя».

Львівська інвестиційна компанія фігурує як один із забудовників масштабного ЖК Safe Town на вул. Кульпарківській. Також фірма збудує багатоповерхівку на вул. Володимира Великого біля тролейбусного депо №1.

Ще одна фірма Тараса Дідика, ТОВ «Бізнес-Вектор ДК», виграла 45-мільйонний тендер на добудову візит-центру у Шевченківському гаю. Детальніше читайте за цим посиланням.

Раніше Назарій Бербека і Тарас Дідик були пов’язані з ОСББ «Грушевський», якому після скандалів таки дозволили звести багатоповерховий будинок у самому центрі Львова. Торік суд призначив експертизу цього будівництва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-12 14:01:11