Україна і світ

Фінляндія офіційно стане членом НАТО 4 квітня 2023 – що відомо

Вже у вівторок, 4 квітня, Фінляндія офіційно стане членом Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі напередодні зустрічі міністрів закордонних справ блоку.

За його словами, державний прапор Фінляндії завтра замайорить біля штаб-квартири НАТО, і це буде історичний день. Країна стане 31-м членом блоку.

Зараз дивляться

– Завтра ми привітаємо Фінляндію як 31-го члена НАТО. Це зробить Фінляндію безпечнішою, а наш блок – сильнішим. Ми піднімемо прапор Фінляндії уперше тут, у штаб-квартирі НАТО, – наголосив Столтенберг.

Варто зазначити, що в церемонії в Брюсселі візьме участь президент Фінляндії Саулі Нііністьо. В його пресслужбі підтвердили, що країна завтра приєднається до НАТО.

– Фінляндія стане членом оборонного союзу НАТО у вівторок, 4 квітня 2023 року. Президент Саулі Нііністьо прибуде до Брюсселя та візьме участь в офіційній церемонії приєднання, організованій у штаб-квартирі НАТО, – зазначається в повідомленні.

Фінляндія 4 квітня передасть на зберігання представникам уряду США документ про приєднання до Північноатлантичного договору. Це станеться перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, яка запланована на вівторок.

Після цього відбудеться церемонія підняття прапора Фінляндії біля штаб-квартири блоку.

На урочистій церемонії виступлять президент Фінляндії та генсек НАТО. Перед початком заходу вони проведуть двосторонню зустріч і спільну пресконференцію.

Варто зазначити, що 4 квітня є річницею заснування НАТО. Саме цього дня в 1949 році в Вашингтоні було підписано Північноатлантичний договір.

Як відомо, минулого тижня вступ Фінляндії до НАТО ратифікували парламенти Угорщини та Туреччини. Це були останні з 30 членів блоку, які підтримали такий крок.

Після цього генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що Фінляндія вже найближчими днями офіційно стане 31-м членом блоку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Twitter Єнса Столтенберга, пресслужба президента Фінляндії


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-03 17:27:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин