Україна і світ

Фінальний варіант податкової реформи може бути готовий через два місяці – ОП

Українська влада не відмовилися від запровадження радикальної податкової реформи. Наразі триває її обговорення, а фінальний варіант проєкту може бути готовий за два місяці.

Про це розповів заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма

– Усе буде напрацьовано протягом найближчих двох місяців і будуть ухвалені: а) рішення, б) терміни запровадження цієї моделі, – сказав він.

Уряд розробляє модель реформи, посилаючись на стратегічне завдання президента Володимира Зеленсього – зробити Україну інвестиційно привабливою у плані податків.

– Зараз іде робота всередині різних груп, проговорення з бізнесом та різними інституціями всередині влади, скоро розпочнеться проговорення з міжнародними партнерами. Якщо ми бачимо, що ця модель приймається всіма, почнеться законодавчий процес. Якщо буде необхідно відкорегувати цю модель за підсумками обговорення, то, безумовно, ми її відкорегуємо, – сказав Шурма.

Він заявив, що каркас реформи розроблено “до найменших деталей” і головне завдання – досягнути консенсусу всередині країни та отримати згоду міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що влада України розглядає модель податкової реформи з умовною назвою 10–10–10.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вона передбачає зниження ставок основних податків із одночасним посиленням контролю за їх сплатою до держбюджету. Також планується скасування ЄСВ і військового збору 3%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-23 18:13:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин