Україна і світ

Фільм 20 днів у Маріуполі здобув нагороду на кінофестивалі Санденс (Sundance)

Документальний фільм українського фотографа та режисера Мстислава Чернова 20 днів у Маріуполі отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі незалежного кіно Санденс (Sundance) у США.

Показ стрічки відбувся у конкурсній програмі World Cinema Documentary Competition.

Окрім Чернова над фільмом працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсер Василіса Степаненко.

Зараз дивляться

Картина розповідає про перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну та знищення російськими військовими портового міста.

У ній, зокрема, зафіксовані бомбардування військами РФ пологового будинку та порятунок автора стрічки та його колег з Associated Press з оточеного російськими окупаційними військами міста.

— Їхні кадри (авторів стрічки, – Ред.), широко розповсюджені в ЗМІ, не лише документують смерть і руйнування — трупи на вулицях і братські могили, бомбардування багатоквартирних будинків і пологового відділення, відчай лікарів через дітей, яких вони не врятували, – а й спростовують російську дезінформацію, – йдеться в описі картини на сайті фестивалю.

У кінофестивалі Санденс вперше взяли участь відразу два українські документальні фільми й обидва про війну.

Друга стрічка від кінорежисера Романа Любого має назву Залізні метелики та показує правду про те, що трапилося з з літаком рейсу MH17, який було збито над Торезом.

Загалом у секції світового документального кіно було представлено 12 фільмів. Головний приз отримала чилійська картина Вічна пам’ять режисера Майте Альберді, яка розповідає про пару, яка страждає на хворобу Альцгеймера.

Фото: Sundance Film Festival

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-27 23:30:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин