Львівський портал

Фіцо вважає життя в Києві «абсолютно нормальним» попри обстріли, але їде в Ужгород

Напередодні свого візиту до Ужгорода словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо попри війну й регулярні обстріли заявив, що в Києві «абсолютно нормальне життя», повідомляє Європейська правда із посиланням на словацький портал Refresher.sk.

Під час спілкування з журналістами після виїзного засідання уряду Словаччини в селі Камениця-над-Цирохою на сході країни Фіцо спитали, чому він зустрічатиметься з прем’єром України в Ужгороді, а не Києві.

Коли журналіст пояснив, що в Києві прем’єр Словаччини міг би побачити наслідки війни на власні очі, той піддав сумніву, що в українській столиці відчувається війна.

«А ви справді думаєте, що в Києві війна? Ви ж не серйозно, я сподіваюся… Там абсолютно нормальне життя. Навіщо мені їхати до Києва, коли я можу зустрітися з прем’єр-міністром в Ужгороді? Я не бачу ніякої різниці», – сказав Фіцо.

Інший журналіст, згадавши натяк Фіцо про те, що Україні доведеться віддати частину своєї території Росії, спитав, якою частиною Словаччини той би поступився Росії. На це Фіцо відмахнувся, заявивши, що не розмовляє зі ЗМІ, співвласником яких є Джордж Сорос, після чого пішов із пресконференції.

Слова прем’єра Словаччини про «спокійний Київ» пролунали того ж дня, коли Росія здійснила черговий ракетний обстріл України. У столиці, серед іншого, пошкоджені квартири та автомобілі, 22 людини постраждали, одна з них перебуває в реанімації.

Нагадаємо, симпатик режиму Путіна Роберт Фіцо став новим прем’єр-міністром Словаччини наприкінці жовтня. Відразу після призначення він заявив, що припинить державну військову допомогу Україні. Наприкінці листопада таке рішення офіційно прийняв словацький парламент.

Також Фіцо відзначився заявою, що Україна – «найбільш корумпована країна у світі». Це він сказав, говорячи про сумніви в необхідності збільшення фінансової допомоги від Європейського Союзу. У жовтні лідери Угорщини та Словаччини на саміті ЄС виступили проти надання допомоги Україні розміром 50 млрд євро.

Раніше на пресконференції з угорським прем’єром Віктором Орбаном Фіцо укотре повторив раніше озвучувану ним тезу про те, що війна РФ проти України «не має військового рішення». Пізніше він вдався до відвертого повторення тез роспропаганди про те, що Захід «заборонив українському політичному керівництву укладати перемир’я» з Росією на початку повномасштабного вторгнення, тому що «покладався на те, що, вливаючи мільярди і зброю в Україну, Україна принесе пораненого російського ведмедя на тарілочці».

У січні 2024 року прем’єр Словаччини заявив, що Україні доведеться віддати частину територій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-23 21:39:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин