Україна і світ

Фейгін розповів, чи можна вважати підпали військкоматів у РФ початком протесту

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня оголосив початок проведення часткової мобілізації. Чимало росіян обурились через це та почали підпалювати військкомати та адміністрації.

Російський юрист та блогер Марк Фейгін в ефірі телемарафону FreeДом розповів, чи можна вважати підпали військкоматів у Росії початком протесту.

– Це безумовна реакція. Не дивлячись на путінську більшість, людей, які виступають проти, якщо навіть не 20%, то 30-35 млн, це от все не тільки не схвалюють, але й ненавидять.Серед цих 30-35 млн людей може й знайдуться, які можуть підпалити 12 воєнкоматів, – каже він.

Фейгін каже, що ця кількість все ж не може підірвати мобілізаційні заходи, змінити позицію більшості, яка опинилася у ситуацію прострації.

За його словами, росіяни не очікували оголошення мобілізації.


Ще один доказ того, що люди свідомо йдуть знищувати військкомати – потоки біженців, які накопичилися на кордоні з Грузією, Казахстану, Монголії. Також забиті аеропорти, люди намагаються вилетіли у Стамбул та інші міста.

– Як зазвичай росіяни замість того, щоб йти до Кремля, рухаються від нього і намагаються втекти від цієї влади. Це така особливість національної самосвідомості. У якийсь момент настане зворотній процес. Ми чекаємо виступу цієї путінської більшості. Бо напевно за долю українців вони не переживають так, як за свою, – зазначив юрист.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що після оголошення результатів псевдореферендумів почнеться новий етап, адже сфера тиску розшириться. Захід відповість санкціями й іншими заходами, які ще більше збіднять звичайних людей.

– Це рух з країни третього світу по своєму соціальному статусу до африканських режимів 19 століття. Отак житиме середній росіянин, у якого і без цього не було ні прав, ні можливостей, а тепер у нього заберуть останнє  – життя, – додав блогер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-27 23:59:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин