Україна і світ

F16 – головний претендент на місце основного бойового літака української тактичної авіації – Юрій Ігнат

На думку експертів, аби захистити наш повітряний простір, Україні потрібно до 200 багатоцільових літаків. Більше про це розповів речник Повітряних Сил ЗСУ в ефірі «Єдиних новин».

– Зрозуміло, що самостійно виготовити таку кількість потужної бойової авіаційної техніки Україна не може. Тому маємо покладатися на партнерів. Амбітні ідеї щодо власного виробництва обговорювались ще 10 років тому. Втім зараз альтернативи закордонному озброєнню не має, – вважає Юрій Ігнат. –  Головний претендент на місце основного бойового літака української тактичної авіації, здатний закривати небо, тобто знищувати широкий спектр аеробалістичних цілей, відпрацьовувати і по цілях на землі –  це американський F16.

За його словами, розглядаються й інші типи літаків. Втім, цей є найпоширенішим у світі.

– МіГи, які передають нам наші партнери, зрозуміло, що це є поміч для нас. Але їх треба швидше розглядати як донорів для вже наявних літаків ЗСУ, – зазначив Ігнат. – Перевага в повітрі нам потрібна, щоб деокупувати території. Без цього наземним силам буде важко просуватися. І для цього потрібні сучасні високотехнологічні бойові літаки, аби технологічно конкурувати з авіацією окупантів.

Також Юрій Ігнат прокоментував купівлю Францією радарів ППО GM200 для потреб ЗСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Щоб збити повітряну ціль, потрібно її виявити. І будь-яка техніка радіотехнічних військ, які є очами ППО, потрібна. Перші удари рф по нашій території були якраз по подібних об’єктах. Тому підсилення західними зразками техніки допоможе нам краще бачити повітряні цілі. І сканувати місця запуску цих цілей на ворожій території. Можливо вони будуть працювати разом із французькими ракетами KRATAL, які довели свою ефективність, – розповів він.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-31 21:49:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин