Україна і світ

Эхо землетрясения в Турции зафиксировали на двух украинских АЭС – Энергоатом

Системи сейсмічного моніторингу Хмельницької та Південноукраїнської АЕС зафіксували незначні поштовхи, коли стався землетрус у Туреччині та Сирії. Про це повідомили у пресслужбі Енергоатому.

Українські АЕС здатні витримати землетруси потужністю до семи балів за шкалою Ріхтера

— Обладнанням, яке фіксує поштовхи земної кори, оснащені всі АЕС України. В режимі реального часу Головний центр спеціального контролю (ГЦСК) відслідковує та реєструє будь-які відхилення від норми сейсмічної стійкості в районі розташування атомних станцій, – йдеться у повідомленні.

Президент Енергоатому Петро Котін зазначив, що всі українські АЕС проєктувалися з урахуванням сейсмічної активності регіону. Під час вибору майданчиків для будівництва обиралися ті ділянки, де найбільш безпечно.

Зараз дивляться

Він додав, що українські атомні станції здатні витримати землетруси потужністю до семи балів.

Також на українських АЕС працює аварійний захист енергоблоків: за шести балів блоки терміново зупиняються та переводяться у безпечний стан.

Нагадаємо, 6 лютого на світанку у Туреччині та Сирії стався потужний землетрус магнітудою 7,8 балів. Згодом того ж дня відбулася ще серія підземних поштовхів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про запровадження надзвичайного стану в 10 провінціях країни, який діятиме протягом трьох місяців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-08 19:53:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин