Україна і світ

Еволюція відносин між РФ і Україною стала великим ударом: перекладач Горбачова про війну

Перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов був спантеличений початком повномасштабної війни Росії проти України. Про це заявив його особистий перекладач Павло Палажченко, який працював з Горбачовим після 1985 року.

– Це не тільки те, що розпочалось 24 лютого, а й вся еволюція відносин між Росією та Україною за останні роки стала для нього дуже великим ударом. Це справді розчавило його емоційно та психологічно, – вважає перекладач.

Палажченко зазначив, що Горбачов був шокований і спантеличений тим, що відбувається в Україні. За його словами, колишній президент СРСР вірив не лише у близькість російського та українського народів, а й вважав, що ці дві нації змішалися.

Перекладач визнав, що Горбачов мав складну і суперечливу позицію щодо України, тому що він все ще вірив в ідею Радянського Союзу. Однак колишній лідер СРСР не почав би війну проти країни, якою керував.

Михайло Горбачов публічно не висловлювався про російське вторгнення в Україну, однак у 2014 році він підтримав анексію Криму, назвавши її “виправленням історичної помилки”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

30 серпня 2022 року Михайло Горбачов помер у Москві на 92 році життя. Російський диктатор Володимир Путін відмовився відвідувати похорон Горбачова і попрощався з ним наодинці у Центральній клінічній лікарні Москви.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-02 13:58:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин