Україна і світ

Естонія хоче першою в ЄС запровадити механізм конфіскації російських активів

Естонія планує цього місяця надати юридичний план арешту російських активів, оскільки країна хоче передачі Україні цих коштів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Наприкінці грудня уряд у Таллінні доручив міністерствам розробити план конфіскації російських активів. Законодавчу базу буде створено до кінця січня після того.

Естонія має намір подати свій план до того, як Європейська комісія розробить угоду про те, як розпорядитися 300 млрд євро в резервах російського центрального банку та ще мільярдами заморожених активів російських осіб, які перебувають під санкціями.

За оцінками естонського органу боротьби з відмиванням грошей, заморожені кошти на рахунках, що належать росіянам в Естонії, становлять майже 20 млн євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними джерел, уряд канцлера Німеччини Олафа Шольца готовий конвертувати російські активи на допомогу Україні, якщо буде вирішено складні юридичні питання. За словами одного з джерел, одним із варіантів було б вилучення активів у осіб, причетних до військових злочинів, а не накладення загальних арештів, оскільки на юридичне врегулювання цього можуть піти роки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-10 10:34:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин