Україна і світ

Ердоган заявив, що повернення Криму Україні є “вимогою міжнародного права”

Фото: Офіс президента

Крим повинен повернутись до складу України відповідно до норм міжнародного права. 

Таку заяву зробив  турецький президент Реджеп Таїп Ердоган у відеозверненні до учасників Кримської платформи, текст якого наводить турецьке державне агентство Anadolu.

Заява Ердогана щодо Криму: деталі

Ердоган відзначив, що анексія Криму, проти якої виступала Туреччина з першого дня, ще більше поглибила страждання кримських татар, які 80 років тому пережили депортацію. 

Зараз дивляться

– Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України залишається непохитною. Повернення Криму до складу України є вимогою міжнародного права, – сказав він. 

Ердоган зазначив, що забезпечення безпеки та добробуту кримських татар є одним із пріоритетів зовнішньої політики Туреччини. 

Президент Туреччини також наголосив, що кримські татари мають право жити вільним, безпечним і мирним життям на своїй батьківщині.

– Приємно, що в червні після майже трирічного полону звільнили заступника голови Національної асамблеї кримських татар Нарімана Джеляла. Ми сподіваємося на якнайшвидше звільнення всіх кримських татар, у тому числі братів Асана та Азіза Ахтемових, – додав Ердоган. 

Він висловив сподівання, що війна в Україні завершиться справедливим і міцним миром на основі територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Нагадаємо, у середу, 11 вересня у Києві відбувається саміт Кримської платформи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для участі у заході до України прибули  президент Литви Гітанас Науседа, прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня та глава Сенату Чехії Мілош Вистрчил.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 15:46:17