Україна і світ

Ектор Хіменес-Браво про повернення в Україну і те, як його змінила війна

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, чи намагалася сім’я вмовити його залишитися в Колумбії. Також він зізнався, як змінився під час повномасштабної війни.

Не так давно кулінар відвідував свою рідну країну, а після повернувся в Україну. Каже, близькі вже давно перестали його просити, щоб він не повертався туди, де йде війна.

– Минулого року, коли я вирішив повернутися до Києва, вони не могли цього зрозуміти. Родичі казали: – Не їдь, ти вже за межами України, у безпеці. Навіщо тобі повертатися туди? – згадує Ектор.

Додає, все ж таки ухвалив рішення виїхати, і як прибув до України, зателефонував родині по відеозв’язку. Пригадує, вони почали плакати, проте прийняли його позицію і відтоді перестали просити виїхати.

– Що б не сталося, я буду тут. Будь ласка, не нервуйте, бо я в місці, де маю бути, там, де я щасливий. Тому, якщо зі мною щось трапиться, то знайте, що я був щасливий кожну мить в Україні, – сказав їм тоді Хіменес-Браво.

Каже, коли вперше приїхав до нашої країни під час війни, то й для нього це виявилося несподіванкою. Він не знав, що не відчуватиме страху.

– Я думаю, що ми відчуваємо страх, коли боїмося смерті. Але відколи війна почалася, я вже не боюся померти, – зазначив Ектор.

Змінилися й пріоритети. Раніше думав, що були якісь проблеми, зараз вони ніщо, порівняно з тим, що переживають люди.

Навчився цінувати речі і зрозумів, що для життя їх потрібно не багато. Достатньо базового – їжі та місця, щоб спати. Усе інше – це розкіш, яка насправді нам не потрібна.

– Україна також навчила мене патріотизму. Раніше я не знав, що це таке. Я вивчив дуже багато всього про Україну та українців. Мені дуже пощастило бути серед українців у цей час. Так, я багато страждав і плакав через війну, але водночас вона мене зробила сильнішим, – підсумував кулінар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-09 11:03:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин