Україна і світ

Експрацівнику МВС оголосили підозру про вчинення незакінченого замаху на державну зраду

Ілюстраційне фото

Правоохоронці оголосили підозру колишньому працівнику Міністерства внутрішніх справ України, який намагався передати представникам російської федерації дані про співробітників Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України та лідерів руху “Азов”.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фігуранту інкримінується вчинення незакінченого замаху на державну зраду (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вирішивши допомагати рф у здійсненні підривної діяльності на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України, підозрюваний почав збирати особисті дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів “Азову”, а також про військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зібрану інформацію на флешці чоловік планував особисто передати співробітникам дипломатичної установи рф в Угорщині. Під час спроби перетину державного кордону в пункті пропуску на території Закарпатської області зловмисник був затриманий правоохоронцями.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-03 02:07:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин