Львівський портал

Ексочільниці управління екології Львова Сладковій оголосили підозру

Колишню керівницю управління екології та природних ресурсів Олександру Сладкову підозрюють у криміналі. Про це вона сама повідомила 4 березня у своїх соцмережах.

«Як колишньому керівнику управління екології мені оголосили підозру. Це не боротьба, бо ворогів у мене особисто справді немає. Ще один етап, який варто пройти, щоб стати сильнішою і здобути новий досвід. Так, служба в органах місцевого самоврядування це складно, а іноді дуже складно. Але це винагороджується результатами», – написала Олександра Сладкова, не вдаючись у деталі відкритого проти неї кримінального провадження.

Наразі правоохоронці офіційно ще не повідомляли ні про оголошення підозри посадовиці, ні про подробиці справи.

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич зі свого боку додає, що йдеться про кримінальне провадження, відкрите через привласнення бюджетних коштів на чистці озера у Львові.

Тим часом видання Гал-інфо, посилаючись на джерела у прокуратурі Львівщини, пише, що Олександрі Сладковій оголосили підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем)
  • ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення).

Зауважимо, що Олександра Сладкова стала керівницею управління екології Львівської міськради наприкінці 2019 року, невдовзі після його створення. На цій посаді вона попрацювала до березня 2023 і стала заступницею директора департаменту економічного розвитку Львівської міськради.

Ще до управління екології Олександра Сладкова очолювала відділ урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку».

На початку 2023 року Львівський портал писав про скандал, який розгорівся у Львові довкола очистки озер у Спопківському парку. Львів’яни скаржились на утворення суцільних боліт довкола, через які було неможливо пройти, та ставили під сумнів законність таких робіт.

Екологи стверджували, що таке «очищення» взагалі нашкодить водоймам. Але тодішня керівниця міського управління екології Олександра Сладкова все заперечувала і запевняла, що ніякої зради тут немає. Втім вже тоді цією справою зацікавились правоохоронці.

Детальніше читайте у статті «Озера розбрату».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-04 15:29:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин