Україна і світ

Джоан Роулінг розкритикувала соцмережі: надто багато погроз

Автор всесвіту за Гаррі Поттером Джоан Роулінг розкритикувала соцмережі. Письменниця заявила, що це подарунок для людей, які хочуть поводитися зловмисно.

Заява з’явилася після того, як їй почали загрожувати в Tiwtter ісламський екстреміст – до цього вона підтримувала письменника Салмана Рушді, на якого було вчинено напад. 57-річна письменниця заявила в соцмережі, що почувається зараз дуже погано, і нехай з Рудші буде все добре.

Після цього один із користувачів Twitter заявив, що вона наступна. Через це знаменитість почала критикувати соцмережі.

– Сервіси можуть приносити масу задоволення, і мені подобається суперечка в пабі. Це може бути кумедним заняттям. Але немає жодних сумнівів у тому, що соціальні мережі — це подарунок для людей, які хочуть поводитися зловмисно. Я не впевнена, що хтось може позбавити інтернет тролів. Я намагаюся вести себе в мережі так, як варто вести собі решті. Я ніколи нікому не загрожувала – очевидно, що не хочу отримувати погрози від інших людей, – заявила актриса.

Джоан неодноразово ставала мішенню для зловмисників – вона нерідко висловлює свою гостру думку щодо соціальних тем, через що стикається з критикою та погрозами.

Наприклад, після її висловлювань щодо трансгендерів, біля її будинку з’явилися протестувальники з плакатами – тоді адресу проживання Роулінг виклали до мережі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що Джоан Роулінг підтримала Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії. Автор книг пожертвувала $1 млн нашим дітям, які потребують допомоги.

Джоан Роулінг
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-28 10:50:55