Львівський портал

Двоє загиблих та ще 18 поранених: окупанти продовжують обстрілювати Донеччину

Протягом минулої доби, 23 вересня, російські війська 3105 разів обстріляли територію Донеччини по лінії фронту та житловому сектору. В результаті ворожих атак загинуло двоє людей, ще 18 – поранені, серед якиїх є діти. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

Загалом пошкоджено 83 цивільних об’єкти, з них 50 житлових будинків у 17 населених пунктах Донецької області.  

Зокрема, по Краматорську окупанти вдарили трьома авіабомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК та РСЗВ «Торнадо-С» з касетною бойовою частиною – вбили цивільну особу, ще чотирьох людей поранили. Руйнувань зазнали 14 приватних будинків, автомобілі. 

На Удачне агресор скинув бомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК – одна людина загинула та одна отримала травми. Пошкоджено промисловий об’єкт. 

На Шахове росіяни спрямували бомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК – поранили шістьох мирних жителів, зокрема двох хлопчиків віком 7 та 9 років. Пошкоджено три будинки, три магазини, адмінбудівля, медпункт, гаражі. 

По Покровську російські війська били авіабомбами та артилерією – травмовано цивільну особу, пошкоджено житлові будівлі, гаражі та цивільні авто. 

Одна людина отримала поранення в Мирнограді, руйнувань зазнали 11 багатоквартирних будинків і гуртожиток. 

У селі Шевченко внаслідок бомбового удару поранено цивільну особу, пошкоджено дві приватних оселі. 

Двоє поранених – у Часовому Яру, один – у Гірнику та один – у Курахівці. 

В Олексієво-Дружківці трьома ворожими авіабомбами зруйновано підприємство. У Костянтинівці двома керованими авіабомбами «ФАБ- 250» з модулем УМПК російські війська пошкодили два багатоквартирних і два приватних будинки. 

Лиман зазнав обстрілу з РСЗВ «Смерч» – пошкоджено два багатоквартирних будинки і заклад освіти. 

Крім того, у вівторок, 24 вересня, після опівночі окупанти атакували Костянтинівку із РСЗВ «Смерч» з касетним зарядом – пошкоджено адмінбудівлю, СТО та лінію електропередач. 

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 15:58:01