Львівський портал

Двоє Героїв з Яворівської громади посмертно отримали ордени «Хрест Героя»

У четвер, 18 липня, у Гарнізонному храмі Львова посмертно нагородили орденами «Хрест героя» колишнього командира батальйону 24 бригади Михайла Гнатова та старшого лейтенанта, санітарного інструктора Тетяну Чубенко. Про це Львівському порталу повідомили в Яворівській міськраді.

Тетяна Чубенко родом з Лисичанська, який тепер окупований. Проживала в Яворові, була санітарним інструктором.

Померла 27 лютого 2024 року під час проходження курсу базової загальновійськової підготовки, готуючись до захисту Батьківщини.

Михайло Гнатів – ветеран військової служби, полковник, колишній заступник начальника Яворівського полігону, у минулому командир батальйону 24 бригади. Разом з побратимами одним із перших тримав оборону Луганської області, брав участь у боях під Авдіївкою. Загинув в червні 2024 року через хворобу.

Родичам полеглих воїнів вручили орден «Хрест Героя».

Довідка

«Хрест Героя» – це нагорода, яку започаткували у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Її запровадили, щоб вшанувати памʼять і подвиг усіх загиблих побратимів з 2014 року у війні проти росії.

Вічна й світла памʼять полеглим захисникам та захисницям України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-19 14:13:11