Україна і світ

Двоє американців, канадець, швед та поляк загинули через обстріл на Донеччині

На передовій на Донеччині загинули двоє американців, канадець та один громадянин Швеції. Їхню смерть виданню Politico підтвердив їхній командир Руслан Мірошниченко.

Йдеться про американців Люка “Скайвокера” Люцишина і Браяна Янга, а також Еміля-Антуана Руа-Сіруа з Канади та Едварда Селандера Патріньяні зі Швеції.

Мірошниченко розповів, що вони загинули 18 липня внаслідок танкового обстрілу в районі села Григорівка.

Вони входили до складу сил спеціального призначення територіальної оборони ЗСУ. Їхній підрозділ базується поблизу Сіверська, на сході Донецької області.

За словами Мірошниченка, “хлопцям було поставлено завдання зайняти вогневі позиції” і розчистити яр, де російські сили намагалися переправитися через річку.

— Вони зробили це успішно. Але в кінці завдання потрапили в засідку російських танків. Перший снаряд поранив Люка. Троє хлопців, Едвард, Еміль і Браян, відразу спробували допомогти Люку, надати першу допомогу та евакуювати з цього місця. Потім другий снаряд убив їх усіх, – сказав Мірошниченко.

Представник Державного департаменту підтвердив смерть двох американців у п’ятницю, але не назвав їхні імена.

Також на фронті загинув поляк Томаш Валєнтек, який воював в Інтернаціональному легіоні оборони України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За інформацією журналістів, поляк загинув на Донбасі внаслідок артилерійського обстрілу на початку тижня. Інформацію про його смерть підтвердили в організації змішаних бойових мистецтв MMA Polska.

  • Луцишин – американець українського походження, народжений у 1991 році. За словами Мірошниченка, працював поліцейським у США. Його бабуся емігрувала з України до США після Другої світової війни.
  • Янг – американський військовий, 1971 року. Він був поранений і пішов у запас. Коли почалося російське повномасштабне вторгнення, вирішив приїхати в Україну, бо “присягнув захищати вільний світ”.
  • Рой-Сіруа – парамедик із досвідом роботи у французькому Іноземному легіоні. Він народився 1991 року.
  • Патріньяні – лейтенант запасу, економіст та філософ, 1994 року народження. За словами Мірошниченка, хотів сформувати “взвод шведів”.
  • Валєнтек – польський доброволець, який був спортсменом змішаних бойових мистецтв (MMA).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-24 18:41:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин