Львівський портал

Двох захисників з Миколаївської громади посмертно нагородили орденами

Двох військових з Миколаївської громади Львівщини посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня. Про це повідомив голова Стрийської районної державної адміністрації Богдан Янко.

Посмертно нагородили Василя Савковича та Богдана Проця – мешканців села Дроговиж, Миколаївської громади.

Ордени вручили рідним полеглих воїнів

Василь Савкович «FOX» (31.05.1981 – 26.11.2023) народився у с. Розвадів, проживав у с. Дроговиж Миколаївської громади. У 1999 році закінчив Миколаївський професійний ліцей. Працював бетонярем у ТзОВ «Аверс-СП» ЛТД у м.Львів.

На початку 2023 року вступив в ряди ЗСУ, долучившись до брата котрий вже боронив небо над Україною. Сержант, командир І зенітно-ракетного відділення І зенітно-ракетного взводу зенітної ракетно-артилерійської батареї в/ч А4674. Загинув біля населеного пункту Роботине Пологівського р-ну Запорізької області внаслідок ворожого мінометного обстрілу противника.

Також указом Головнокомандувача Збройних Сил України воїн нагороджений нагрудним знаком «Хрест Військова честь».

Богдан Проць (25.04.1990 – 24.06.2023) родом із с. Дроговиж Миколаївської громади. Навчався у Дроговизькій загальноосвітній школі І-III ступенів. Продовжив навчання у Миколаївському професійному ліцеї. Працював у органах Державної кримінально-виконавчої служби України у Миколаївській виправній колонії №50 у Львівській області.

Старший солдат, навідник 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Загинув поблизу населеного пункту Затишшя Пологівського району Запорізької області від отриманих осколкових поранень внаслідок артилерійського обстрілу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-24 13:12:30