Україна і світ

Два крейсери США йдуть транзитом через Тайванську протоку. Китай – у підвищеній боєготовності

Два військові кораблі ВМС США увійшли до Тайванської протоки. Це перший військово-морський перехід США цим водним шляхом з моменту візиту на острів спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Ракетні крейсери USS Antietam та USS Chancellorsville в неділю здійснювали рейс “через води, де у відкритому морі діє свобода навігації та прольоту відповідно до міжнародного права, йдеться у заяві 7-го флоту США в Японії.

Ці кораблі проходять транзитом через коридор у протоці, що знаходиться за межами територіального моря будь-якої прибережної держави.

– Транзит кораблів через Тайванську протоку демонструє відданість Сполучених Штатів вільному та відкритому Індо-Тихоокеанському регіону, – йдеться у повідомленні.

Командування Східного театру військових дій Китаю заявило, що стежить за двома кораблями, підтримує підвищену бойову готовність і готове припинити будь-яку провокацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Протока є 110-мильною (180-кілометровою) ділянкою води, що відокремлює демократичний самоврядний острів Тайвань від материкового Китаю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-28 15:44:37