Україна і світ

Драмтеатр Лесі Українки відмовився від робіт проросійського режисера

Драмтеатр Лесі Українки відмовився від вистав проросійського режисера Михайла Резніковича. Саме він був гендиректором і художнім керівником закладу з 1994 по 2022 рік.

Драмтеатр відмовився від робіт проросійського режисера: подробиці

Таке рішення в драмтеатрі ухвалили після скандальних висловлювань Михайла Резніковича. Режисер раніше називав війну в Україні спецоперацією, бажав РФ процвітання і вихваляв Путіна. Про це він розповідав пропагандистам.

Про відмову від робіт заявив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. На сайті драмтеатру Лесі Українки прибрали всі постановки, до яких був причетний Резнікович – ідеться про вистави Фальшива нота, У полоні пристрастей, Насмішкувате моє щастя та Оголена зі скрипкою.

Зараз дивляться

Утім, не тільки в Україні ведуть війну з російською культурою – у Нью-Йорку скасували виступи артистів балету російського Маріїнського театру. Це стало можливим завдяки українцям, які влаштували протест. Активісти також нагадали всьому світу про те, що війна в Україні триває, і про неї вкрай важливо не забувати, адже щодня гинуть наші захисники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-25 17:20:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин