Україна і світ

Довіра до ЗСУ та трансформація бізнесу: головні тренди 2023 року

Фахівці Gradus Research сформулювали ключових соціальних та бізнес трендів 2023 року.

Про це йдеться у дослідженні компанії. 

Зокрема серед головних соціальних трендів високий рівень довіри в суспільстві та прихильність до ЗСУ.

Зараз дивляться

За даними низки досліджень суспільно-політичних настроїв українців, проведених Gradus Research у 2023, рівень довіри до Сил оборони залишається високим і займає першість — майже три чверті українців висловлюють таке ставлення. 

– Той факт, що українці від початку війни почали більше довіряти один одному, сприяє консолідованості нашого суспільства. Висхідний рівень довіри дозволяє нам легше координуватись, донатити на рахунки незнайомців і звертатися по допомогу не лише до людей з кола своїх друзів. І найголовніше — розв’язувати проблеми національної значущості на рівні людина-людина. Без довіри такі дії були б неможливими, – йдеться у повідомленнію 

Серед головних бізнес-трендів – трансформація задля виживання.

У порівнянні з минулим роком суттєво зросла частка бізнесів, які зазнали часткової або повної галузевої трансформації, або потребують її. Загалом, за даними досліджень Gradus Research, бізнес пристосувався до викликів війни, і більшість українських компаній наразі працюють у довоєнному режимі. 

– Українці вже майже два роки війни демонструють швидку адаптацію до тих умов, в яких ми опиняємось. Проте, звісно, накопичується втома від війни і невизначеності, тож наступний рік може нам показати іншу соціальну динаміку,  — коментує Євгенія Близнюк, соціологиня, засновниця і директорка дослідницької компанії Gradus Research.

Зазначається, що опитування були проведені дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18-60 років  за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Точні дати та обсяги вибірок проведення досліджень вказані за посиланнями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-04 13:19:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин