Україна і світ

Доведено наукою: вчені знайшли простий і доступний всім спосіб оздоровити нирки

Дослідники Школи медицини Університету Вірджинії (США) виявили, що дорослі з хронічним захворюванням нирок, як правило, їдять менше фруктів і овочів, ніж ті, у кого цього захворювання немає.

Щоб виявити це вчені проаналізували дані про звички вживання фруктів і овочів з трьох циклів Національного дослідження стану здоров’я і харчування, проведеного в період з 1988 по 2018 роки.

– Споживання більшої кількості фруктів і овочів тісно пов’язане зі здоров’ям при багатьох різних захворюваннях, – зазначила фахівець із захворювань нирок UVA Health доктор Джулія Дж. Скиалла.

За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань США, приблизно 37 млн дорослих американців страждають на хронічні захворювання нирок, яке виникає, коли нирки не можуть ефективно фільтрувати кров людини. Це може призвести до високого кров’яного тиску, серцевих захворювань та інсульту.

Дослідницька група рекомендує не тільки провести додаткові дослідження, щоб краще зрозуміти зв’язок між споживанням фруктів і овочів і хронічним захворюванням нирок, але й з’ясувати, як змусити американців їсти більше фруктів і овочів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За допомогою цього і аналогічних досліджень вчені хочуть спонукати як здорових людей, так і пацієнтів з хронічним захворюванням нирок переглянути своє споживання фруктів і овочів, включивши в свій повсякденний раціон більшу різноманітність і кількість необроблених або мінімально оброблених фруктів і овочів.

овочі
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-01 09:48:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин