Україна і світ

Допускає дідівщину та зраджує дружині: розкрито біографію генерала РФ, який захопив ЗАЕС

Українські журналісти-розслідувачі встановили, що російський генерал-майор Валерій Васильєв, до завдань якого входить окупація та утримання Енергодару та Запорізької АЕС, розташував у машинному залі атомної станції військову техніку, зокрема ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) Град.

Про це пишуть InformNapalm спільно з командою OSINT Бджоли.

У публікації розслідувачів опубліковано додаткові дані, що відображають послужний список, біографію та іншу персональну інформацію на начальника військ РХБЗ ЗС Росії – генерал-майора Валерія Васильєва, який керує окупантами в Енергодарі та на Запорізькій АЕС.

За даними команди Бджоли, повне ім’я високопоставленого окупанта Васильєв Валерій Васильович. Народився 21 січня 1971 року. Паспорт: серія 6515, номер 162159, виданий Відділом УФМС Росії по Свердловській обл. у Кіровському районі м. Єкатеринбург 29.01.2016.

Адреса реєстрації: Свердловська обл, м. Єкатеринбург, пр-кт Леніна, будинок 71. Однак як у генерала Васильєва, так і в його дружини, в прописці вказано штаб Міністерства оборони РФ Центрального військового округу. Так роблять з більшістю високопоставлених військових у Росії, зазначає розслідувач.

З публікації випливає, що до російського генерала Васильєва під час окупації ЗАЕС регулярно привозять повій, що той намагається приховати від своєї дружини.

Крім того, Бджоли встановили, що військова частина, в якій Васильєв входить у вище керівництво, регулярно допускає так звану дідівщину, тобто знущання солдатів, які вже частково відслужили, над новими солдатами, що лише прибули проходити службу.

Розслідувач також зміг встановити, що під час окупації ЗАЕС, Валерій Васильєв запускає екіпажі та самі установки Град, після обстрілів Нікополя, до машинної зали першого енергоблоку Запорізької АЕС. Через подібні дії автор публікації неодноразово називає російського високопоставленого військового “ядерним терористом”.

Крім пікантних подробиць біографії та особистого життя російського генерал-майора, розслідувач зміг встановити, що Валерій Васильєв запускає екіпажі і самі установки Град, після обстрілів Нікополя, в машинний зал першого енергоблоку Запорізької АЕС. Автор публікації неодноразово називає російського високопоставленого військового “ядерним терористом”.

– Така ефективна контрбатарейна боротьба від генерала Васильєва. Швидко та безпечно, – коментує розслідувач.

На додаток до заяв командою InformNapalm було опубліковано відео з атомної станції. На ній можна побачити будівлю, схожу на машинний зал енергоблока Запорізької АЕС, серед якого стоїть техніка з російськими відмітками Z.

– Там у машзалі є якийсь контур із дуже запальним маслом. Якщо іскра чи вогонь, з найнадійнішої скріпної техніки, не дай боже перекинеться на те масло. Загалом, пожежним машинам на місце не дістатися. Можна й не поспішати, – пише розслідувач.

Розслідувачі також опублікували відео обстрілів житлових районів селищ з іншого боку Каховського водосховища, які, за їх даними, було виконано за наказом Валерія Васильєва.

screenshot 5

Обстріл Росією селища біля Каховського водосховища. Скріншот з відео / Генерал СБУ

Команда OSINT Бджоли також змогла встановити за сімейними фотоархівами дружини генерал-майора номер автомобілі у майні високопоставленого окупанта та їх номери, які піддаються верифікації.

Загалом, розслідувачі укладуть, що російський начальник РХБЗ ЗС Росії Васильєв наражає на серйозну небезпеку великі території навколо Запорізької АЕС, нехтуючи базовими принципами безпеки.

Джерела: InformNapalm, Генерал СБУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Irakli Komaxidze, Генерал СБУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-19 21:49:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин