Україна і світ

Допомога США Україні – Пентагон готує контракт на $6 млрд для ЗСУ

У США готуються підписати контракти на постачання зброї та військового обладнання для Збройних сил України на суму до 6 млрд доларів.

Про це пише видання Politico з посиланням на двох американських посадовців, які говорили на умовах анонімності.

Пакет допомоги Україні

Відомо, що пакет можуть остаточно сформувати та оголосити сьогодні, 26 квітня. Він є частиною тією допомоги, яку нещодавно схвалив Сенат США на суму майже 61 млрд доларів.

Зараз дивляться

За словами двох посадовців і третьої особи, знайомої з планами, допомога США включатиме ЗРК Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя проти безпілотників і ракети класу повітря-повітря для встановлення на винищувачах.

Зазначається, що боєприпаси для високомобільних артилерійських систем і сучасних зенітно-ракетних комплексів, напевне не буде надходити до України впродовж декількох років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки (USAI, Ukraine Security Assistance Initiative). В рамках USAI Пентагон укладає контракти з американським оборонним сектором на виробництво нового обладнання для України, а не постачання наявних із запасів США.

Коли оголосять про допомогу від США

Повідомляється, що міністр оборони Ллойд Остін може оголосити про нову допомогу під час онлайн-зустрічі у форматі Рамштайн.

Видання наголошує, що оголошення про допомогу від США може стимулювати інші країни також передавати озброєння Україні.

Проте речник Пентагону підполковник Гаррон Гарн заявив, що відомство не має жодних оголошень про надання допомоги у сфері безпеки.

Війна в Україні

Видання Politico зазначає, що росіяни випускають до 10 артилерійських снарядів у відповідь на кожен український постріл, а запаси в ЗСУ продовжують скорочуватися.

– Росіяни збираються працювати в три зміни на день, 24/7 в своїй оборонній промисловості. Вони витрачають на свою армію від 6 до 7 відсотків свого ВВП, ми – близько 3,2 відсотка, – заявив начальник відділу закупівель Пентагону Вільям Лаплант.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 08:11:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин