Україна і світ

Допомагав окупантам викрадати учасників АТО: на Київщині затримано зрадника

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника, який під час захоплення Вишгородського району підтримав російських окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Зловмисник «зливав» агресору адреси проживання місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Серед них – колишні учасники антитерористичної операції на сході нашої держави.

Після цього потерпілих катували і примусово вивозили до рф», — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що зрадник особисто брав участь у проведенні каральних рейдів на території району.

Також поплічник агресора розграбовував оселі громадян під виглядом «сприяння» матеріально-технічному забезпеченню окупаційних угруповань рф.

За даними слідства, зловмисник мав «преференції» від загарбників у вигляді вільного пересування по тимчасово захопленій території регіону.

При обшуках за адресою його проживання правоохоронці виявили продуктові набори виробництва рф та мобільні телефони з контактами рашистів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав затриманому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-26 13:56:22