Україна і світ

Домбровскіс про шляхи вирішення проблеми

Проблеми на україно-польському кордоні – це короткостроковий наслідок війни з РФ, а точніше, відлуння блокування чорноморських коридорів та порушення торгівельних потоків.

Таку думку висловив виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Наразі сільське господарство – це загалом єдиний сектор, з яким взагалі існують проблеми у контексті майбутнього України в ЄС.

Зараз дивляться

– Я не бачу жодних серйозних проблем поза сільським господарством, тому що вже зараз ми повністю лібералізували доступ до ринку ЄС для всіх українських товарів, і жодних проблем у будь-якому іншому секторі немає, – зазначив Домбровскіс.

Він підкреслив, що з погляду ЄК – це досить хороший показник для Києва. За словами Домбровскіса, наразі продовжуються активні дискусії щодо майбутньої спільної аграрної політики з Україною як потенційного кандидата в ЄС.

– Очевидно, нам потрібно буде провести ці дискусії і щодо інших секторів, – сказав він.

Зокрема плідна робота за наведеним курсом триває, а для ЄК зрозуміло, що стратегічний вибір зроблено – майбутнє України в ЄС.

– І тому ми вже зараз працюємо над інтеграцією України в єдиний ринок, – сказав Домбровскіс.

Деблокада україно-польського кордону

Домбровскіс зауважив, що наразі процеси щодо деблокади кордону гальмують саме польські чиновники. Він навів приклад, як Румунія запровадила модель введення дозволів на експорт зерна з України. Як наслідок, держава уникнула “стрибків” на своїх ринках.

Тобто українське зерно там не створює дестабілізуючого ефекту, тому, якщо Польща раціонально підійде до ситуації, ніякої проблеми не буде.

Джерело: УНІАН

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-09 17:56:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин