Україна і світ
Домашня халва: швидкий рецепт із насіння
Пропонуємо простий рецепт халви в домашніх умовах з доступних продуктів. Порівняно з покупною халвою, яка часто містить консерванти та додаткові емульгатори, домашня халва, безперечно, є переможницею як у смакових якостях, так і в користі для здоров’я.
Халва виходить апетитною, волокнистою і, що не менш важливо, рецепт приготування халви не передбачає використання борошна!
Як приготувати халву з насіння
Інгредієнти:
- насіння соняшникове очищене обсмажене – 500 г
- цукор – 250 г
- ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г)
- вода – 70 мл
- яєчний білок – 1 шт.
Приготування:
- Насіння подрібнюємо за допомогою блендера. За консистенцією маса повинна вийти густою й тягучою. Якщо чомусь цього не відбулося, додаємо кілька ложок рафінованої олії та ще раз гарно збиваємо.
- Отриману пасту з насіння перекладаємо в миску.
- Яєчний білок міксером збиваємо в пишну білу піну.
- Цукор висипаємо у невелику каструлю, вливаємо воду і варимо сироп. Консистенцію сиропу для приготування халви перевіряємо так: краплю сиропу капаємо в холодну воду, якщо вона застигає, але залишається тягучою, сироп готовий.
- Потім гарячий цукровий сироп, збиваючи міксером, додаємо до збитого яєчного білка. Всипаємо ванільний цукор. Збиваємо масу не дуже довго, щоб вона залишилася рідкувата та тягнулася.
- Додаємо отриману масу до смаженого насіння і перемішуємо, так сказати “витягуючими” рухами.
- Форму застеляємо плівкою для харчових продуктів і викладаємо халву.
- Поміщаємо у холодильник на 20-30 хвилин.
- Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного чаювання!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Рецепт халви в домашніх умовах – процес творчий! Ви можете експериментувати зі складовими, додавати улюблені горіхи, сухофрукти або екзотичні прянощі. Це дає змогу адаптувати рецепт під ваш власний смак та вподобання.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-09 15:24:00