Львівський портал

Добудову сміттєпереробного заводу у Львові вкотре відтермінували

Будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові вкотре не завершать у запланований термін. Тепер дедлайн змістили на 2025 рік. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Станом на 1 серпня рівень готовності сміттєпереробного заводу оцінюють на 65%, тоді як рівно рік тому цей показник становив 37%.

«На територію вже завезли частину аераційного устаткування та вентилятори для біофільтрів – це перша партія обладнання, необхідного для роботи біологічної частини заводу. Протягом наступних місяців підрядник завершить перекриття і почне внутрішні роботи. Дякуємо нашим міжнародним партнерам, фондам та банкам, які роблять це можливим навіть у час війни», – прокоментував хід будівництва Андрій Садовий.

Втім завершити всі роботи знову не вдасться вчасно. Ще торік у мерії говорили що добудувати завод хотіли б до кінця 2023-го, а запрацювати він мав би у лютому-березні 2024 року. Зараз же кінцева дата вкотре зміщується, цього разу мер говорить про 2025 рік.

Зазначимо, що Львів також хоче взяти новий кредит на будівництво сміттєпереробного заводу. Таке рішення у мерії пояснюють технологічними труднощами, що виникли під час будівництва, і які вимагають більшого фінансування.

Так виглядає зараз завод на вул. Пластовій, фото – Facebook Андрія Садового

Нагадаємо, про сміттєвий завод на вул. Пластовій, 13 говорять ще з 2018 року. Щоразу у мерії називають нові дати реалізації цього проєкту, адже довгий час фактичні роботи так і не розпочинались.

У лютому 2022 року, за кілька днів до повномасштабного вторгнення РФ, на Пластовій зрештою почали земляні роботи. До кінця 2022-го сюди вже планували завезти обладнання, а у 2023 році його мали б під’єднати. Запрацювати завод мав у серпні 2023-го, потім кінцевий термін перенесли на початок 2024-го.

Будує сміттєпереробний завод у Львові польська фірма Control Process S.A. Її обрав ЄБРР на заміну переможця тендеру, яким був консорціум компаній WTT Netherlands BV – Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва).

Станом на лютий 2022 року контракт із генпідрядником був укладений на 36,6 млн євро кредиту. Згодом у мерії заявили, що через зміну курсу валют і війну будівництво сміттєпереробного заводу може подорожчати, однак на скільки, не уточнили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-01 07:42:12