Україна і світ

Добровольців стало менше, але план з комплектування ЗСУ виконано – Горбач

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач запевняє, що людей на фронті вистачає, оскільки всі області виконали, або й перевиконали план з призову, і наголошує, що потреби в доукомплектуванні у порівнянні з лютим зменшилися в десятки разів.

За його слоами, добровольців стало менше, бо більшість з них вже пішли захищати країну.

– Але, з огляду на те, що потреба в доукомплектуванні частин зараз менша, тієї кількості добровольців, які є на даний час, достатньо, – наголосив він.

Горбач розповів, що зараз у кожному територіальному центрі на обліку є добровольці, що стоять у черзі, проте набирають людей не за кількістю, а за спеціальностями, яких не вистачає.

– Наприклад, зараз у територіальних центрів є завдання набрати механіків-водіїв танків та навідників-операторів танків, – пояснює полковник СБУ, ветеран АТО, депутат, секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Не вистачає також водіїв та операторів протитанкових ракет, додає він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім того, доукомплектування відбувається за територіальним принципом. Якщо, наприклад, потрібно доукомплектувати військові частини Закарпатського регіону, то людей шукає Закарпатський територіальний центр та сусідні.

– Якщо потрібні гранатометники, а на обліку в конкретному територіальному центрі їх немає, то шукатимуть у найближчих центрах, – каже Горбач.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-13 16:09:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин