До збільшення жиру на животі призводить найпопулярніший продукт – дієтологи
Білий хліб, якому часто віддають перевагу за його м’яку текстуру і зручність, пов’язаний з підвищеним ризиком накопичення вісцерального жиру.
Вісцеральний жир, розташований глибоко в черевній порожнині й оточуючий життєво важливі органи, становить значний ризик для здоров’я.
І білий хліб може істотно його збільшити.
Дієтологиня Лорі Вокер, запевняє, що сендвічі та бутерброди, які входять до раціону більшості людей, небезпечні лише одним інгредієнтом – білим хлібом. Саме він винуватець збільшення вісцерального жиру.
Далі, як сніжний ком, йде збільшення цукру в крові, інсулінорезистентність, порушення обміну речовин.
У рафінованому борошні, яке використовують для приготування білого хліба, бракує клітковини та поживних речовин, що містяться в цільнозернових продуктах. Це й призводить до всіх перелічених проблем.
– Білий хліб швидко перетравлюється і перетворюється на глюкозу, а надлишок глюкози може відкладатися в організмі у вигляді дуже небезпечного жиру – вісцерального, – каже Вокер.
За її словами, збільшення вісцерального жиру загрожує появою діабету, хвороб серця та інсультів.
Чим замінити білий хліб?
Дієтологиня запевняє, що у виборі альтернатив проблем немає.
Це можуть бути цільнозернові хлібці та лаваш.
Начинки для сендвічів теж варто обирати здорові – від бобів, сочевиці й тофу до індички чи курки.
Листя салату і помідори додадуть страві свіжості та корисності.
Джерело: She Finds
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-16 12:58:23