Україна і світ

До України мають надійти дві партії бронетранспортерів з Литви – МЗС

В Україну найближчим часом має надійти партія бронетранспортерів з Литви.

Про це на брифінгу в Одесі після зустрічі глав МЗС Литви, України та Ірландії повідомив литовський міністр закордонних справ країни Габріелюс Ландсбергіс.

– Сьогодні ми порушували питання надання військової допомоги. Урядом країни було ухвалено рішення про відправлення двох партій бронетранспортерів. Перша з них надійде вже найближчим часом. Вона не надійде безпосередньо до ВМСУ, але думаю, що Збройні сили України самі краще знають, як їм краще використати цю військову допомогу, – заявив Ландсбергіс.

Водночас міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені додав, що Ірландія не має достатньо військової техніки, щоб передати її Україні, однак країна бере участь в програмах фінансової допомоги.

– Ірландія виділила 55 мільйонів євро на фінансування військової допомоги Україні. Ми будемо продовжувати фінансування військової допомоги, а Україна буде вже краще знати, як використовувати те чи інше військове обладнання, – говорить Ковені.

Нагадаємо, що Литва вже передавала Україні БТР M113, ПЗРК Stinger, протитанкові засоби, засоби індивідуального захисту, міномети, стрілецьку зброю та іншу військову техніку, в тому числі БПЛА Bayraktar TB2. Станом на липень 2022 року, за інформацією військового відомства Литви, Вільнюс надав Києву допомогу на суму близько $123 млн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зі свого боку 27 лютого Ірландія надала Україні нелетальне військове обладнання на суму €9 млн, а також автівки швидкої допомоги на суму понад €4,3 млн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-15 16:51:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин