Україна і світ

до списку можуть потрапити Китай та Індія

Фото: Факти ICTV

Євросоюз запропонував запровадити санкції щодо близько 20 фірм з Китаю, Індії та Туреччини для закриття лазівок, які дозволяють Росії постачати військові технології через треті країни для ведення війни проти України.

Про це пише The Guardian з посиданням на джерела.

Підготовка 13-го пакету санкцій

За їхніми даними, три компанії в континентальному Китаї, а також чотири в Гонконгу і одна в Індії включені до 91-сторінкового документу про компанії і фізичних осіб, яких ЄС хоче додати до 13-го списку санкцій перед другою річницею вторгнення Росії в Україну.

Зараз дивляться

Крім того, будуть внесені дві російські судноплавні компанії, звинувачені у транспортуванні зброї з Північної Кореї до порту на Далекому Сході.

Це означатиме, що фірмам з 27 країн ЄС буде заборонено вести бізнес з цими компаніями, оскільки Брюссель посилює боротьбу з обходом його санкцій проти Росії.

Євросоюз уже запровадив аналогічні заборони на експорт більш ніж 600 фірмам, зокрема трьом з Гонконгу, а також фірмам у Вірменії, ОАЕ та Узбекистані.

– Росія напружує всі сили, щоб обійти наші санкції, але нам потрібно робити більше. Ми повинні закрити лазівки, націлитися на обхідні шляхи, ще більше знизити доходи, – сказав співрозмовник перед сьогоднішньою зустріччю представників ЄС, Британії та США.

За його словами, в ЄС особливо стурбовані тим, що технології продаються за межі блоку, а потім потрапляють до Росії через треті країни.

Західні союзники підрахували, що існуючі санкції вже позбавили Росію доходів у розмірі $400 млрд.

Очікується, що нові санкції також призведуть до заморожування активів і візових заборон на території ЄС для десятків російських чиновників.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-14 15:15:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин