Україна і світ

До Мелітополя завезли вчителів з Дагестану, понад половина дітей виїхала – мер

Росіяни завозять до окупованих територій Запорізької області вчителів з Дагестану, понад половина дітей виїхала.

Як повідомив на брифінгу міський голова Мелітополя Іван Федоров, 12 тисяч дітей навчаються в українських школах онлайн.

– На минулому тижні завезли чергових гастролерів — приблизно 10 вчителів з Дагестану. Я не розумію, чому дагестанські вчителі будуть навчати наших дітей, тому що культура різна, мова різна. Минулого разу такі гастролі зайняли не більш ніж два тижні. Я сподіваюся, що ці вчителі пробудуть ще менше на нашій території, — сказав Федоров.

Мер Мелітополя зазначив, що більшість дітей шкільного віку залишили тимчасово окуповані території.

– Точно понад 50% дітей шкільного віку виїхало з території тимчасової окупації. З одного боку, наші українські, мелітопольські школи працюють онлайн, і приблизно 12 тисяч дітей здобувають освіту онлайн у них. Що стосується освітнього процесу на тимчасово окупованій території Запорізької області, то це точно не про освіту, це про пропаганду, – зазначив він.

Федоров розповів, що першого вересня в окупованому місті відкрили 15 шкіл, але зараз працює тільки 12, бо не вистачає учнів і вчителів, які погодились би викладати за російською програмою.

Мер міста також розповів, що російські військові продовжують облаштовувати у підвалах шкіл склади боєприпасів. Зокрема, коли українські оборонці знищили базу окупантів на околицях Мелітополя, росіяни зробили склад боєприпасів у приміщенні у школі №7.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, Іван Федоров розповідав про знищення баз окупантів у Мелітополі та поблизу міста на цих вихідних.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-12 20:59:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин