Україна і світ

До котрої ходять маршрутки в Києві та як працює метрополітен

Фото: Pixabay

Київ пропонує розгалужену мережу громадського транспорту, яка охоплює метро, автобуси, тролейбуси, трамваї та маршрутні таксі.

Факти ICTV дізнавалися про графік роботи наземного транспорту в Києві та як працює метрополітен.

Яким громадським транспортом можна скористатися в Києві

Види громадського транспорту в Києві:

Зараз дивляться
  • Метро – це найшвидший і найменш залежний від заторів вид транспорту. Має три лінії, які охоплюють більшу частину міста.
  • Автобуси, тролейбуси, трамваї зручні для поїздок у віддалені райони міста, а також для пересування між станціями метро.
  • Маршрутні таксі – це гнучкий вид транспорту, який часто курсує за індивідуальними маршрутами. Однак, вартість проїзду може бути вищою, ніж в інших видах транспорту.

Громадський транспорт у Києві: графік роботи метро

Метро – це справжній подарунок для мешканців та гостей Києва. Це найшвидший та один із найзручніших видів транспорту, який дає змогу швидко дістатися з одного кінця міста до іншого, минаючи затори.

Потяги рухаються з високою швидкістю, тому ви заощадите багато часу на поїздках. Метро – один із найбезпечніших видів транспорту. Потяги курсують за чітким графіком, що дає змогу точно планувати свої поїздки.

На роботу метро впливають графіки вимкнення електроенергії. З червня 2024 року Київське метро було вимушене збільшити графіки інтервалу рухів поїздів до 3-4 хвилини під час пікових годин, та до 6-6,5 хвилин у міжпік на всіх трьох лініях. Як зазначають у Telegram-каналі Київського метрополітену, такі зміни пов’язані з браком кадрів.

Київське метро має три гілки:

  • Червона лінія – найстаріша та найдовша лінія. З’єднує правий і лівий береги Дніпра.
  • Синя лінія – проходить через центр міста і з’єднує житлові масиви на лівому березі. Але зараз деякі станції синьої гілки не працюють через необхідність ремонту тунелю. Керівництво метрополітену зазначило, що рух між станціями метро Деміївська та Либідська буде відновлено на початку осені 2024 року. Наразі роботи тривають цілодобово.
  • Зелена лінія – з’єднує квартали на лівому березі та проходить через історичний центр міста.

Двері Київського метрополітену відчиняються о 6:00, а зачиняються о 23:00. На сайті Київського метрополітену зазначено, що графік руху поїздів складається з урахуванням кількості пасажирів та наявності у штаті працівників підприємства, зокрема машиністів.

До котрої години ходять маршрутки в Києві

Наземний транспорт у Києві починає свою роботу о 5:30, а завершує – о 23:30.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що комендантська година в Києві діє з 00:00 до 5:00. Перебувати на вулицях під час комендантської години заборонено. Також не можна гуляти містом пішки або користуватися транспортом без відповідного дозволу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 21:16:41