Україна і світ

До 5 років засуджено помічницю керівника окупаційної адміністрації Херсона – СБУ

Помічницю прокремлівського пропагандита та керівника окупаційної адміністрації Херсона Кирила Стремоусова, засуджено до 5 років ув’язненння, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

– Зловмисниця координувала інформаціно-підривну діяльність агентурної мережі, створеної колоборнатом на користь спецслужб РФ. Перебуваючи на Прикарпатті, вона розганяла через інтернет гасла на підтримку загарбників і активно поширювала дописи, в яких закликала до відновлення СРСР, – уточнив він.

За його словами, для максимальношо охоплення жінка адмініструвала анонімні акаунти у кількох соцмережах, використовуючи різні псевдоніми, а зі свом куратором спілкувалася через закриті канали зв’язку.

Дехтяренко розповів, що публікації колоборантки активно репостили інші учасники прорагандисткої мережі для проведення інформаційних диверсій проти України.

– Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисниці і затримали її в Іано-Франківську. Під час обшуків у неї виявили паспорт громадянки РФ та комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності, – сказав речник спецслужби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З початку повномасштабної війни СБУ розслідує більше 300 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-16 16:18:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин